İstanbul Üniversitesi
Research Laboratories Information System

Çevre Gıda ve Enstrümental Analiz Laboratuvarı

Çevre Gıda ve Enstrümental Analiz Laboratuvarı

İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, TUBİTAK, TAGEM, İSTKA ve Sanayi Bakanlığı projeleri ile kurulan ve her geçen gün altyapısını güçlendiren laboratuvarımızda bitkilerde metabolomik, ağır metal toksisitesi, kirlenmiş çevrelerin fitoremediasyonu, bitki ve bitkisel ürünler ve gıda ürünlerinde çeşitli fizikokimyasal ve fitokimyasal analizler üzerine çalışılmaktadır. 

Laboratuvarımız gıda ve gıda katkılarında, yem ve yem katkılarında, kullanım suları ve hayvansal dokular üzerinde spektrofotometri, polarimetri, spektroskopi ve kütle spektrometri temelli analizler ve soxhlet, mikrodalga, ultrasonik ekstraksiyon sistemleri ile metot optimizasyonları; kjeldhal protein cihazı, viskozimetre, liyofilizatör, renk tayin cihazı, kül fırını gibi temel laboratuvar cihazları ile uluslararası standartlarda araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Laboratuvarımızın sunduğu staj imkanlarının yanında birçok farklı üniversite ile yürüttüğü ortak projeler ile çok sayıda yüksek lisans ve doktora tez çalışması da yürütülmektedir. Laboratuvarımızda,  Endüktif Eşleşmiş Plazma-Optik Emisyon Spektrometresi (ICP-OES), Mikrodalga Fırın, Ultra Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi (UHPLC), Gaz Kromatografi- Kütle Spektrometresi (GC-MS), Sıvı kromatografi-kütle spektrometresi-kütle spektrometresi (LC-MS), Yağ Ekstraksiyon Cihazı, Paralel Buharlaştırma, Vakum Pompası ve Kontrol Ünitesi, Ultra Saf Su Sistemi cihazlarıyla araştırmalar yapılmaktadır.   




İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı PK 34134 Vezneciler-Fatih/İstanbul

Toplam kullanılan BAP Kaynağı: 1.315.000,00 TL


© 2019 İstanbul Üniversitesi
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı